Het TV interview met professor Thomas: ontwikkelaar van Pomi-T

Dokter Professor Robert Thomas (Bedford Hospital, United Kingdom), is de wetenschappelijke ontwikkelaar van Pomi-T. In dit TV interview van het Briste Tonight Programme vertelt hij over de achtergrond van Pomi-T. Het programma Tonight Programme besteedde in deze aflevering aandacht aan de positieve invloed die voeding kan hebben op ons welzijn. En specifiek de invloed van voeding op kanker. En dat is nu precies waar Pomi-T over gaat: naast een gezond leefpatroon kunnen de natuurlijke stoffen van Pomi-T een positieve werking hebben op de rem van kankercellen.

Vragen aan Robert Thomas

Van alle ingrediënten en gezonde voedingsmiddelen, waarom hebben jullie specifiek voor deze vier gekozen?

Het onderzoekspanel van Pomi-T heeft uitgebreid gekeken naar de uitkomsten van verschillende internationale onderzoeken. De ingrediënten broccoli, granaatappel, groene thee en kurkuma hebben in laboratoriumonderzoek laten zien dat ze de eigenschappen van kanker kunnen veranderen. Ze stoppen de groei van kankercellen, gaan verspreiding van kankercellen tegen en ze laten kankercellen op het juiste moment afsterven.

Jullie hebben dus gekeken naar de lijst van de meest kankeronvriendelijke voedingsmiddelen en hebben ze samengevoegd?

We wilden ook kijken naar voeding die van verschillende bronnen komen. We hebben een mix samengesteld van groente, fruit, kruiden en specerijen. Ze hebben ieder hun eigen manier om de kankercellen aan te vallen. We wilden de kanker vanuit vier verschillende richtingen aanvallen.

Professor Robert Thomas over hormoontherapieën:

Hormoontherapieën die soms nodig zijn voor het tegengaan van kanker, hebben een aanzienlijke toxiciteit (giftigheid). Ze kunnen mannen humeurig maken, zorgen voor gewichtstoename, opvliegers geven en leiden tot erectiestoornissen. Ze hebben dus een groot negatief effect op het welzijn van mannen. Pomi-T kan helpen PSA waardes te verlagen. Wat betekent dat in sommige gevallen de behandeling uitgesteld kan worden, of zelfs helemaal niet nodig is. Een patiënt kan zo nog een paar goede jaren hebben zonder ingrijpende behandelingen, voor hij te maken krijgt met de vervelende bijwerkingen van een kankerbehandeling.